top of page
Lezingen Marijke Scholten.jpg

Lezingen

Ik sta graag voor groepen en vertel dan over mijn eigen ont-wikkeling of andere thema’s die mij na aan het hart liggen. Kenmerkend voor mijn verhaal is dat het optimistisch en hoopgevend is, rake vragen niet schuwt en dat ik laat voelen dat je precies daar bent waar het de bedoeling is dat je bent. En, it kin ek yn it Frysk!

Wanneer je spreekt, herhaal je vooral wat je zelf al weet. Wanneer je luistert, zou je iets kunnen horen wat raakt.

Voor wie?

Thema's

Wat kost het?

Voor iedereen die zich makkelijk laat raken door verhalen van anderen.

Geen één lezing is het zelfde, puur alleen al omdat ik zelf steeds doorontwikkel. Uiteraard zorg ik ervoor dat mijn verhaal aansluit op jouw wensen. De duur van de lezing varieert tussen de 20 tot 60 minuten en kan op verzoek meer of minder interactief gemaakt worden. Online of fysiek is beide mogelijk. 

Je kunt me vragen voor onderwerpen als:

- Van hard naar hart & van moet naar moed: ga doen waar je gelukkig van wordt! Deze lezing gaat over hoe ik dankzij mijn burn-out meer doe waar ik gelukkig van word. Ik leg ook uit dat dat nog niet altijd makkelijk is, hoe groepsdruk werkt en wat het je oplevert om bewuster te kiezen voor wat goed is voor jou. 

- Mijn meest bekende lezing gaat over burn-out en posttraumatische groei (PTG). Ik vertel over mijn vier fasen van aanloop van een burn-out tot aan groei. Ook ga ik in op het hoopvolle en krachtige van PTG en deel ik mijn ingrediënten voor groei.

- Ik werk momenteel aan een interactieve lezing over kwetsbaarheid. Speciaal voor zachtpatsers die hun moed en kracht willen verbinden met hun zachte, warme kant. Deze lezing komt voort uit mijn verlangen meer Brené Brown Friesland in te 'slingeren'. 

Wil je mij inhuren als spreker? Neem dan contact op. We gaan samen in gesprek, zodat ik weet wat jij verwacht en jij weet wat ik kan bieden. Daarna stuur ik je een prijsopgave. 

Marijke heeft meerdere keren met veel enthousiasme haar lezing PTG en burn-out voor ons gegeven (online en fysiek). Door haar eigen burn-out verhaal te koppelen aan haar kennis en ervaring met betrekking tot PostTraumatische Groei werd het een heel toegankelijk, kwetsbaar, krachtig en leerzaam verhaal.
Door haar ontwapenende en humorvolle presentatie weet ze mensen ook echt te raken en te inspireren. 

Anja Jongkind en Greet Vonk, Et Emergo

Contact opnemen?

06 - 38 77 71 76

bottom of page